, Guest!
Already a Member? Login or Register.

Menu



Showcase


Due to the volume of spam happening on our forums, posting is now restricted to verified members only.  If you're not verified, drop us a note with your username.

Home > FlexCMS Support Forum > User Help > General Support Requests > How do you add a forum to a existing site

FlexCMS Support Forum


How do you add a forum to a existing site
Started December 17, 2005 @ 9:49am by dow
Post Message 
dow


Posts: 8
 
How do you add a forum to a existing siteDecember 17, 2005 @ 9:49am
How do you add a forum to a existing site?
Yes, sometimes I will actually go to the effort and find your site
 
otter
Administrator



Posts: 177
 
December 17, 2005 @ 10:10am
Hey Dow,

Thanks for taking the effort!

To install your Forum, just go to your Control Panel and then scroll down until you see the box labled:

Installed Modules

Listed below that is the modules you have installed (if any) like below:

Modules Currently Installed:
- Calendar
- Counter & Stats
- Newsletter
- News/Articles
- Links Manager

and then below that you'll see the link:

Manage Modules

Click on that link and then select the Forum Install link on the next page where you choose which modules you want installed and that's it!

If you have any other questions, just let us know!

Cheers,

otter


ONLINE TRAINING CLASSES FOR FLEXCMS IN MAY: FlexCMS Basics (101), Sat., May, 15, 2010 & FlexCMS Blocks (Mon., May 10, 2010).
 

Last Edit: December 17, 2005 @ 10:12am by otter
dow


Posts: 8
 
Forum is not installed on my siteDecember 17, 2005 @ 12:57pm
In the Installed Modules Block,
Forum is not there or is not installed.
I go to Manage Modules and see that Forum is "not installed" and I do not see an icon to click on to install it.

Sorry for being such a Klutz with the software.
 
otter
Administrator



Posts: 177
 
December 17, 2005 @ 1:49pm
Hi Dow,

You are not a klutz at all lol.

First thing to note is that the number of modules available is limited by your license level.
Your site was running a free license so you were only able to use up to two (2) modules at one time.

You had a FlexCMS pro license on your original domain name but then changed over to a new domain name, i.e. your current site. Since you are using the new domain name now instead of the original one, I've resynced your license for your new domain name and you now have access to all the modules. Just remember you can only one run domain name per FlexCMS Standard or Pro License and as such your old domain name is now running the FREE license.

Try installing the forum again and let me know if there are any problems.

Thanks!

Otter


ONLINE TRAINING CLASSES FOR FLEXCMS IN MAY: FlexCMS Basics (101), Sat., May, 15, 2010 & FlexCMS Blocks (Mon., May 10, 2010).
 

Last Edit: December 17, 2005 @ 1:52pm by otter
dow


Posts: 8
 
Putting the Forum in a new page.December 17, 2005 @ 1:56pm
OK, now call me ignorant.

How do create a new page with the forum that you just created in it.
 
DCSun
Administrator



Posts: 625
 
December 17, 2005 @ 3:23pm
Hi Dow,

I see you've got the forum module installed on your site now, so you should be all set. You don't need to create a page for the forum to go in, that's all taken care of for you. You can visit your forum at http://[yourdomain]/index.php/forum, and then manage your boards and categories from the Control Panel.


David


FlexCMS v3.2 Has Been Released!
 

Post Message 




Try & Buy FeedForAll - Easy to use RSS Feed Creator - great for iTunes users!

MEMBERS




All Contents, Code, Scripts and Technologies Copyright 2003-2009 FlexCMS.
All Rights Reserved. Software License Agreement

Processing Time: 0.07314 seconds.
 
Management Login

Powered By FlexCMS
Powered By FlexCMS